top of page

Smalle basis heren Zevenhuizen 2 kan Hands Up niet verrassen

Berlicum, het tweede heren team van Zevenhuizen trad zaterdag aan met een kleine selectie, Bram van der Wel en Tom Sonneville hadden verplichtingen bij de pré-jeugd Oranje in Papendal. Dit beloofde een zware wedstrijd te worden en het team van Hands Up wist dit uit te buiten en wist via de setstanden 25-18, 25-23, 25-19 en 25-19 de wedstrijd met 4-0 te winnen.

Trainer/coach Ronald de Rooij en assistent Ruth van der Wel, kon in deze wedstrijd beschikken over Mees Sengers. De volgende basis kwam binnen de lijnen Jens Everaart als spelverdeler en verder Julian Perdijk, Merijn Draijer, Elwin Oskam Luca van Hal en Kiet van der Velden en libero Kyan Merkus.

De heren van Zevenhuizen begonnen slecht en Hands Up kon met hun aanval het heft in handen nemen en liet Zevenhuizen achter de feiten aan lopen. De Zevenhuizense heren maakten te veel eigen fouten en konden met hun service geen druk uitoefenen op de gastheren. Bij 20-15 werd Mees Sengers ingebracht voor Merijn Draijer, maar Zevenhuizen kon niet voorkomen dat Hands Up deze set met 25-18 won.

In de tweede set kwam Mees Sengers voor Kiet van der Velden binnen de lijnen en Zevenhuizen kon nu meer servicedruk uitoefenen, door Luca van Hal en Julian Perdijk en een lichte voorsprong nemen en bij 4-9 nam Hands Up hun eerste time-out. Mees Sengers werd door Jens Everaart goed in stelling gebracht en ZVH liep verder uit naar 13-18. Na een aantal wissels van de thuisploeg, wisten zij terug in de wedstrijd komen met hun sterke service en bij 18-18 kwam Kiet van der Velden weer in het veld voor Mees Sengers. In deze eindstrijd wist Hands Up het scoreverloop naar hun kant te krijgen en uiteindelijk deze set met 25-23 winnend af te sluiten.

In de daarop volgende sets zette coach Ronald de Rooij Mees Sengers achtereenvolgens in voor Luca van Hal en Merijn Draijer maar Zevenhuizen weet geen vuist te maken en liepen constant achter de feiten aan. De smalle basis kon niet voor verrassingen zorgen en zo kon Hands Up de volgende set met 25-19 winnend afsluiten.

Coach Ronald de Rooij kan zeker niet ontevreden terug kijken op dit seizoen in de tweede divisie, maar het was jammer dat de laatste twee wedstijden het team niet compleet en op sterkte kon aantreden in de laatste wedstrijden. Hiermee komt Zevenhuizen uit op een achtste plaats staan.